Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.Zamknij
Szybki kontakt: tel.: +48 68 363 81 88, e-mail: biuro@wentor.pl
Koszyk jest pusty.
Brak produktów do porównania

Plastry łososia z figami i pistacjami

2014-08-22WentorKuchnie

Dzisiaj serwujemy przepis na pysznego łososia.

 

Wszystko, czego potrzebujemy to:

- 6 fig ( oczywiście opcjonalnie, możemy je zastąpić innym owocem lub na przykład rodzynkami),

- około 6 płatów świeżego łososia,

- bułkę tartą,

- łyżkę kaparów,

- posiekaną natkę pietruszki,

- czosnek,

- posiekane pistacje,

- olej z oliwek,

- sól i pieprz.

 

Płaty łososia układamy w naczyniu z warstwą oliwy na dnie. Pietruszkę razem z czosnkiem i bułką tartą mieszamy i posypujemy po łososiu. Następnie na wierzchu układamy jeszcze figi, kapary i pistacje. Sól i pieprz opcjonalnie do smaku. Po łososiu możemy jeszcze trochę polać oliwą z oliwek. Tak przygotowane danie zapiekamy w piekarniku w temp. 180 C przez około 20-25 minut. Pysznie, szybko i lekko.

  

CHĘTNIE
POMOŻEMY

Potrzebujesz porady eksperta?

Zadzwoń:

68 363 81 88


Zawsze warto zadzwonić
i skonsultować się
ze specjalistą.